15. srečanje – 13.3.2017

Gnezdilnice se počasi bližajo koncu. Tri so prepleskane, sestavljene in čakajo na končno sestavo. Pridobili smo še dva nova sponzorja in sicer PoLabs in Eranova. Hvala obema.

Danes smo obdelali plastična ohišja za elektroniko z ročnim brusilnikom. Nihče ni ostal brez prstov. Upoštevali smo tudi nasvet ornitologa g. Gregorja Bernarda, ki nam je namignil, da je notranjost gnezdilnic preveč gladka. Zaradi tega smo dodali na notranjo stran sprednje stene nekaj dodatnega materiala iz na dolenjskem v tem času najbolj pogostega materiala: rezine vinske trte. Tudi na dno smo dodali ostanek krajevca od smreke. Tako bo notranjost pticam bolj “domača” in ne tako sterilna. Pa še prijetnejši vonj ima sedaj notranjost od sicer “ekološke” barve, ki smo jo uporabili za barvanje.

Na koncu smo še poskusno zagnali eno kamero in jo tudi malo preizkusili.

Naslednjič bomo počasi končali praktični del krožka. Potrebno bo še skončati pisni del in se pripraviti na predstavitev na tekmovanju iz konstruktorstva.

Današnje fotografije:

Email this to someoneBuffer this pageShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja