Državno prvenstvo

Prišla je težko pričakovana sobota, 13.5.2017, ko smo se odpeljali v Ljubljano predstavit projekt pametne gnezdilnice na državnem prvenstvu iz konstruktorstva v kategoriji D1 – Iz učenčeve domače delavnice. Prireditve smo se udeležili v polnem številu: vseh 8 udeležencev krožka, avtorjev naloge in dva šoferja. Okrog osmih smo se odpravili z dvema avtoma proti Ljubljani na Pedagoško fakulteto. Tam se je “trlo” preko 150 tekmovalcev v 12 skupinah. Po postavitvi in pripravi vse potrebne dokumentacije je sledilo dolgo čakanje, da je najprej komisija brez tekmovalcev pregledala vse prijavljene projekte.

Po nekaj urah so učenci prišli na vrsto za zagovor svojega dela. Komisija je bila zelo navdušena in na koncu so našo nalogo razglasili za najboljšo in podelili zlato priznanje. S tem smo si pridobili še vabilo na zaključno prireditev Zotkini talenti 2017, ki bo 10. junija 2017 ob 16. uri v Ljubljani v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Zotkini talenti je slovesna razglasitev rezultatov državnih tekmovanj iz znanja in srečanja mladih raziskovalcev v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

Prireditev pripravljamo v čast najboljšim mladim talentom, ki so se s svojim znanjem, sposobnostmi, inovativnostjo in ustvarjalnostjo izkazali na tekmovanjih iz znanja in srečanju mladih raziskovalcev v letošnjem šolskem letu.

Email this to someoneBuffer this pageShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja